0 Comments

Nu stii care sunt cele mai bune vinuri albe?

Renumite deopotriva pentru versatilitatea gustativa si proprietatile curative, vinurile albe reprezinta alegerea ideala pentru orice fel de ocazie. Dat fiind faptul ca pot fi asociate la o varietate de preparate, alegerea unui vin alb este cu siguranta o idee inspirata. In plus acesta vine cu o multitudine de beneficii pentru organism. Echilibrul perfect intre gustul deosebit si calitatile curative fac din vinul alb una dintre cele mai alese optiuni cand vine vorba de bauturi alcoolice.

Proprietatile anticancerigene si anti-imbatranire, precum si felul in care contribuie la cresterea imunitatii fac din vinul alb o bautura extraordinara. Cantitatea admisa zilnic asigura multi dintre nutrientii necesari organismului.

Nivelul de aciditate si timpul de invechire sunt influentate de fiecare soi in parte. Acestea sunt particularitati importante care isi pun amprenta asupra gustului final.

Caracteristici ale vinului alb

Cand vine vorba de vinuri din struguri albi si vrem sa facem alegerea potrivita, primul lucru la care ne gandim este asocierea culinara. De alegerile noastre depinde daca obtinem sau nu o armonie perfecta intre gusturi.

Vinurile seci, fiind unele dintre cele mai sarace in zaharuri bauturi, variaza in functie de arome, soiuri de struguri si particularitatile de vinificatie. Din gama de vinuri usoare, alegerile precum Pinot Blanc sau Pinot Gris sunt ideale pentru consumul zilnic si reusesc sa puna in valoare fiecare preparat cu care sunt asociate.

La capatul opus, Chardonnay sau Sauvignon Blanc, cu o concentrație mai mare de alcool, sunt potrivite pentru ocazii speciale sau cine importante. Va puteti bucura de un echilibru precis intre notele distincte, culoarea si savoarea acestor vinuri in compania celor care nu sunt usor de impresionat.

Daca ne gandim la vinurile dulci, acestea pot fi clasificate la randul lor in varietati cu un gust usor, diafan (precum Muscat Ottonel) sau mai aromat (precum Tamaioasa Romaneasca).

Cum integram un vin alb la masa

In ceea ce priveste gama de vinuri din struguri albi, acestea pot fi integrate atat ca aperitive, alaturi de preparate usoare sau salate, dar si alaturi de feluri principale cu mancaruri pe baza de carne alba, precum puiul sau pestele.

De asemenea, daca dorim sa il servim impreuna cu deserturi, continutul de zahar ar trebui sa fie suficient de ridicat incat sa permita o asociere de acest fel.

Ca indicatii de servire, recomandam sa tineti cont de temperatura potrivita, alegerea corecta a paharelor si asortarea cu felurile de mancare potrivite. Indiferent de ocazie sau de momentul zilei, aceste detalii fac diferenta cand ne dorim sa alegem vinul perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *