0 Comments

Sarcina – cele nouă luni de dinainte de a-ți cunoaște copilul

Toate femeile așteaptă momentul în care cineva le va spune „mamă” și emoția pe care o vor simți atunci. Astfel, momentul sarcinii este unul destul de emoționant și plin de încărcătură sentimentală pentru ambii părinți. În această perioadă încep să se dezvolte foarte bine instinctele materne, care până în acest punct au fost conservate corespunzător. Din acest motiv este foarte important să înțelegem că cele nouă luni nu sunt deloc ușoare și pe cât de frumos poate fi, pe atât de stresant poate fi pentru mamă. Acestea au nevoie de toată susținerea de care pot avea parte și mai mult decât atât este esențial să conștientizăm că orice schimbare din timpul celor nouă luni este absolut normală. Pentru a trece mai ușor prin această perioadă și pentru că de foarte multe ori este dificil să ținem pasul cu toate informațiile, Clubul Bebelușilor vine în ajutorul viitoarelor mămici atât cu detalii ce țin atât de perioada de dinaintea sarcinii, cât și unele privitoare la ceea ce se întâmplă după aceea. 

Sarcina pe săptămâni

Să monitorizezi sarcina pe săptămâni poate să fie una dintre cele mai bune decizii pe care o iei cu privire la perioada aceasta. Fiecare săptămână înseamnă un pas în plus în dezvoltarea fătului, motiv pentru care fiecare dintre mămică are certitudinea că fiecare schimbare se produce consecvent pentru ca cel mic să se nască în siguranță. În mod clar, aceste schimbări pot influența într-un fel sau altul starea de spirit a mamei și este bine să știm că și acestea sunt schimbări perfect normale în viața unei femei. 

Analize medicale în timpul sarcinii 

În cele nouă luni, cât durează sarcina este esențial să avem în vedere și analizele obligatorii pe care trebuie să le facem pentru a fi sigure că totul este în regulă cu fătul. În mod clar, acestea sunt foarte importante și pentru mamă și pentru făt și efectuarea lor este un elemente de obligativitate pentru buna desfășurare a sarcinii. Ecografiile sunt esențial și este nevoie de ele încă de la începutul sarcinii și până la finalul acesteia tocmai pentru ca acestea sunt primele care creează cu adevărat o relație între viitoarea mămică și bebeluș. Totodată, testele de screening sunt perfecte pentru că ele sunt cele care evaluează riscurile unei gravide de a avea o sarcină susceptibilă să dezvolte anomalii precum sindromul Down.  

Alimentația în timpul sarcinii

A monitoriza sarcina pe săptămâni poate însemna și să ai foarte mare grijă la alimentația ta și la felul în care bebelușul poate reacționa la anumite produse. Pentru viitoarele mămici este important să existe un echilibru în orice: de la starea de spirit, la modul de alimentare, totul trebuie gândit în așa fel încât cel mic să nu fie afectat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *