Plimbările cu barca către Sulina, bucurie pentru turiștii de pretutindeni
Sulina este cel mai mare oraș din Delta Dunării, din România. Fiind un vechi port comercial, emană farmec și istorie, iar numărul turiștilor care aleg plimbări cu barca spre Sulina crește de la an la an, așa că, nu ratați aceste activități în timp ce vă aflați în această zonă.
Iată ce nu ar trebui să ratați dacă ajungeți în zona Sulina anula acesta!
Nicio excursie la Sulina nu este completă fără a vizita Marea Neagră. La doar câțiva km în afara orașului, veți găsi o zonă frumoasă de plajă cu câteva restaurante și șezlonguri de închiriat.
Fie că închiriezi un taxi care să te ducă până la plajă, fie că folosești bicicletele, este o călătorie frumoasă, pe care merită din plin să o încerci, în afară de cunoscutele plimbări cu barca în Sulina.
Dimensiunea orașului este de 14 kilometri pătrați, așa că acesta este loc destul de liniștit, o soluție plăcută pentru turiștii cărora le plac orașele relaxante, liniștite. Dacă veți decide stați în acest oraș, puteți economisi bani datorită prețurilor lor ieftine la unitățile de cazare, așa că, acesta este motivul pentru care tot mai mulți turiști aleg Sulina ca loc de plecare către obiectivele turistice, dar și resort.
Vă propuneți ca în 2022 să faceți câteva plimbări cu barca către Sulina? Perfect. Iată ce vă recomandăm să vedeți, dacă ajungeți în apropiere de Deltă!
De ce ar trebui să vizitezi Delta Dunării? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun mulți turiști.
Ei bine, datorită canalelor și căilor navigabile ascunse din interiorul deltei, această zonă a devenit un adevărat sanctuar de păsări, cu peste 300 de specii din întreaga lume, fiind considerată ca un refugiu sigur în timpul momentelor lor anuale de migrație. Practic, este un paradis al observatorilor de păsări.
De asemenea, un alt motiv pentru care merită să faceți plimbări cu barca în Sulina, dar mai ales în Delta Dunării este pentru că acest loc constituie a treia cea mai mare biodiversitate din lume, rivalizată doar de cea găsită în Marea Barieră de Corali din Australia și Arhipelagul Galapagos din Ecuador.
Mai mult decât atât, UNESCO a numit Delta Dunării Patrimoniu Mondial în 1991, așa încât doar 50% din deltă este deschisă publicului, cealaltă jumătate rămânând complet sălbatică. Totodată, Delta este alcătuită din 12 tipuri de habitat distincte, de la adâncimea acvatică până la pădurile care cresc pe terenuri înalte.
Așadar, dacă vă îndreptați către o destinație populară din deltă, cum ar fi Sulina, atunci aveți opțiunea de a lua o barcă de mare viteză, programându-vă din timp un astfel de itinerariu pe www.excursiecubarca.ro.
Odată ce ați ajuns aici, faceți o plimbare de-a lungul portului și bucurați-vă de peisajul pe care o să îl vedeți înainte de a pleca la drum. Va merita!