0 Comments

Lucruri de stiut atunci cand comanzi vin la restaurant

Una dintre micile placeri ale vietii este de a iesi la un restaurant impreuna cu cei dragi, de a manca preparatele preferate si de a servi un pahar de vin bun. Totusi, o activitate care pare simpla la prima vedere, cea de a comanda un vin potrivit, nu este atat de comoda. Venim in sprijinul vostru cu cateva lucruri pe care orice persoana trebuie sa le stie.

O practica destul de comuna este ca la comandarea unei sticle de vin scumpe, continutul sa nu fie ceea ce trebuie, motiv pentru care, pentru a evita dubiile, chelnerul demonstreaza ca are sticla pe care ati comandat-o si nu va insala. Totusi, uneori apar greseli, mai ales cand restaurantul este extrem de aglomerat. Prin urmare, cel mai bine este sa confirmati ca au sticla potrivita. Daca este o sticla deosebit de costisitoare si nu vreti sa va asumati niciun risc, va recomandam sa examinati dopul si sigiliul mai indeaproape pentru a determina starea lor. Trebuie sa va asigurati ca sticlele nu sunt reumplute cu un vin mai ieftin. Astfel, orice sticla ar trebui sa se deschida in fata voastra.

Scopul unui dop de pluta odata ce vinul a fost imbuteliat este de a impiedica patrunderea aerului in vin, iar expunerea la aer face ca vinul sa se oxideze si sa se deterioreze. Este responsabilitatea voastra sa examinati dopul pentru a vedea daca a impiedicat efectiv intrarea aerului in vin.

De ce se serveste o mica cantitate de vin?

Acest lucru nu este astfel incat sa puteti gusta vinul si sa informati ospatarul daca va place sau nu, ci ca sa poti inspecta vinul pentru defecte inainte sa fie servit tuturor.

Prin urmare, sunteti supus unei presiuni considerabile pentru a nu gresi acest lucru.

Cu toate ca defectele sunt foarte rare, printre acestea se numara oxidarea care se intampla atunci cand vinul din sticla a fost expus la cantitati excesive de oxigen. Prea mult aer poate reactiona cu substantele chimice din vin, ceea ce duce la o aroma asemanatoare otetului.

In plus, vinul va fi mai maro decat in mod normal, ceea ce apare atunci cand exista o problema cu dopul sau cu sigiliul sticlei. Problema este neobisnuita la sticlele cu capac cu surub, acesta find unul dintre motivele principale pentru care capacele au fost proiectate astfel incat sa nu fie nevoite sa arunce 1% din toate sticlele. Daca sunteti sigur ca vinul este viciat, trebuie sa informati imediat chelnerul si este de preferat si ca cei din grup sa se asigure si sa confirme acest lucru.

In restaurante sunt servite adesea vinuri de marca precum cele din Crama Budureasca care sunt renumite pentru calitatea lor. Astfel, cine se orienteaza catre acestea are garantia unei alegeri inspirate si nici nu se complica cu situatii dificile. Gama de vinuri este suficient de variata incat sa fie acoperite nevoile si preferintele tuturor. Poti gasi inclusiv vin rose de o calitate superioara cu care nu ai cum sa dai gres.

Un bun exemplu in acest sens este Rosé din gama Budureasca Premium care ne incanta de la primul contact prin culoarea sa stralucitoare cu note discrete aramii. Aromele si gustul de zmeura si capsuni reprezinta o adevarata placere, iar pentru ca finalul este proaspat face ca acest vin sa fie foarte versatil si sa poata fi servit alaturi de numeroase preparate, motiv pentru care este adesea intalnit in restaurante. Il poti gasi si in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca daca preferi sa il servesti acasa atunci cand gatesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *