0 Comments

Kinetoterapia sportivă, secretul sportivilor de performanță

Kinetoterapia joacă un rol important în dezvoltarea carierei unui sportiv profesionist. În acest sens, medicii specialiști asigură prevenirea și tratarea leziunilor legate de impacturile intense pe care organismul le suportă în timpul practicării sporturilor de performanță.

Prevenirea este „cheia”

După cum se spune, este mai bine să previi decât să vindeci.  Acest lucru este valabil mai ales atunci când un sportiv depune mult efort și pregătire pentru o competiție. Kinetoterapeutul sportiv îi urmărește zilnic activitatea, pentru a interveni imediat ce apar simptome de disconfort sau pur și simplu pentru a asigura o bună recuperare fizică a sportivului. Prin diverse activități și tratamente, medicul poate să-l ajute pe sportiv în vederea redării mobilității corpului, ceea ce ajută inclusiv la un somn odihnitor și permite mușchilor să răspundă mai bine la efort. De asemenea, face posibilă întărirea oaselor și a mușchilor, pentru a minimiza leziunile de supraîncărcare în timpul sezonului de competiții.

În timpul competițiilor sau antrenamentelor importante, este important ca medicul kinetoterapeut să fie alături de sportiv, pe teren. El poate fi acolo pentru a asista la pregătirea fizică, fiind gata să intervină rapid în cazul unei accidentări. Întrucât kinetoterapeutul este familiarizat cu istoricul accidentărilor sportivului, încălzirea acestuia poate fi supravegheată de kinetoterapeut, pentru a evita recidivarea unor complicații anterioare.

Întrucât competiția este adesea sinonimă cu stres și febră musculară pentru un sportiv, corpul acestuia este mai predispus la tensiune musculară, iar kinetoterapeutul poate ajuta în acest sens. În timpul leziunilor traumatice precum contuzii, fracturi, entorse sau altele, kinetoterapeutul va fi responsabil de găsirea unor soluții pe termen lung sau mai scurt în vederea diminuării senzației de durere sau de disconfort. În timpul competițiilor sau antrenamentelor, kinetoterapeutul este cel care va face prima evaluare a leziunilor traumatice ale sportivului și este cel care va lua decizia privind modalitatea de continuare a procesului de îngrijire.

Fie în vederea unei recuperări medicale, fie pentru o pregătire fizică mai complexă, kinetoterapie sportivă joacă un rol deosebit de important în ceea ce privește recuperarea unui sportiv. Adesea, o serie de teste sunt efectuate pentru pregătirea revenirii la competiție, în special după o accidentare. Există mai multe instrumente pentru a analiza performanța și a dezvolta un program de antrenament specific sportului prin intermediul unor medici kinetoterapeuți profesioniști. Evident, kinetoterapie sportivă investește energie și cercetare pentru a face din ce în ce mai eficientă prevenția, recuperarea și antrenamentul sportiv, iar la MovKinetic ne străduim în fiecare zi să găsim soluții bune pentru pacienții care au nevoie de suportul nostru.

Așadar, dacă vă numărați printre cei care au nevoie de servicii medicale de kinetoterapie sportivă, MovKinetic este clinica ce vă poate ajuta în vederea găsirii unor medici care știu foarte bine ce au de făcut într-o astfel de situație.

MovKinetic susține performanța!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *