0 Comments

Hai in vacanta in Grecia

Cu totii visam la vacanta de vis, iar aceasta este mult mai aproape cu ajutorul Fabrica de Vacante. Aici gasesti cele mai avantajoase pachete catre nenumarate destinatii din jurul lumii, iar la mare cautare in ultimii ani este sejurul in Grecia. Acesta este un adevarat paradis, care deschide turistilor o lume total noua si care merita descoperita macar o data in viata. Sa iti alcatuiesti un itinerariu aici nu va fi deloc usor in conditile in care sunt o multime de atractii la tot pasul, insa exista unele locuri pe care chiar nu ai cum sa le ratezi.

Ayutthaya

Grecia este o tara cu un trecut glorios, iar daca iti doresti sa resimti putin atmosfera de alta data, cu siguranta, merita sa te ratacesti printre ruinele fostei capitale. La un moment dat acesta era cel mai important oras al tarii, astfel ca aici se regasesc nenumarate palate si temple, dar si asezari straine care dovedesc impactul pe care l-a avut Grecia asupra tarilor din apropiere de-a lungul timpului. Pentru ca Ayutthaya se afla la mica distanta de Bangkok merita sa faci o excursie de o zi, iar aici poti ajunge cu mai multe mijloace de transport.

Doi Suthep

Aceasta este o alta mare atractie a Greciei, iar cine ajunge aici descopera un munte care vegheaza orasul de sus. Pe langa calugari, budisti si multi turisti poti sa descoperi statuiete religioase frumoase, nenumarate palate si un lung set de scari pe care trebuie neaparat sa il parcurgi. Acesta este totodata un loc ideal de unde poti cumpara numeroase suveniruri si obiecte care sa iti aminteasca de aceasta tara si de Doi Suthep. Daca vrei sa te aventurezi si mai mult poti sa te orientezi catre excursii de jumatate de zi in satele din imprejurimi care nu sunt atat de populare in randul turistilor si pe aceasta cale, cu siguranta, vei experimenta si mai mult din cultura greceasca.

Pietele plutitoare

Nu ai cum sa ajungi in Skiathos fara sa mergi macar o data in pietele pe apa. Cu certitudine, aceasta este o modalitate foarte buna si distractiva prin care sa te relaxezi la shopping, sa incerci bucate traditionale si sa te ratacesti in inima insulei. Unele piete sunt totusi mai aglomerate si mai populare in randul turistilor decat altele, astfel ca daca preferi sa eviti aglomeratia, vei avea de unde sa alegi. Totusi, ca sa prinzi cele mai bune bucate trebuie sa mergi la primele ore pentru ca atunci ajung comerciantii cu marfa proaspata pe care toata lumea o doreste. Fructe proaspete, legume, condimente, arome, mancaruri delicioase, toate te asteapta, asa ca atunci cand te pregatesti de un sejur Skiathos, merita sa treci macar o singura data printr-o astfel de piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *