0 Comments

Cum invatam copilul sa doarma in patul sau

Atunci cand sunt bebelusi, majoritatea parintilor ales sa doarma cu piticul in acelasi pat. Perioada este una magica si unica, deoarece un sufletel atat de mic, poate dormi alaturi de tine. In primele 6 luni, putem spune ca lucrurile se comporta normal, deoarece copilul inca nu se misca atat de mult in timpul somnului, insa cu cat copilul inainteaza in varsta, somnul poate deveni un cosmar pentru parinti. Impingerile, loviturile, dormitul invers fata de pozitia in care l-ai asezat, sunt la ordinea zilei atunci cand copilul prinde control asupra corpului sau, aceste lucruri creandu-ti stari de oboseala, nervozitate sau chiar extenuare psihica. Cu toate ca este recomandat ca pruncul sa doarma din prima zi in patutul sau suntem constienti ca pana la 6 luni, patul este doar un mobilier neutilizat de care te impiedici. Astazi iti voi oferi sfaturi pentru a-ti reda somnul de altadata.

Joaca-te in patut

Majoritatea patuturilor de copilasi au o dimensiune satisfacatoare, astfel te vei putea juca cu bebelusul in patut. Cu cat timpul petrecut impreuna acolo este mai mare, cu atat copilul se va simti mai comfortabil si va deveni curios asupra spatiului nou de explorat.

Jucarii ajutatoare

Pe piata exista diferite jucarii care se pot atasa unui pat de bebelus, acestea avand functii de rotire, proiectare de lumini colorate sau chiar de a canta cantecele. Acestea ofera copilului o stare de fericire, bucurandu-se de fiecare element in parte. De asemenea, pe langa aceste jucarii atasate deasupra patului, poti apela la jucarii destinate varstei lui, care pot sta langa acesta. O jucarie apreciata si utilizata de mamici, este babetica de plus care are cap de iepuras sau ursulet. Aceasta este un accesoriu pe care copilul tau il va folosi, deoarece il va tine in manute, se va juca cu el sau il va imbratisa pe toata durata somnului.

Extindem patul matrimonial

Majoritatea paturilor de bebelusi, au grilajul detasabil total sau partial. In acest sens, poti inlatura o singura parte a grilajului, lipind patutul de al vostru. Astfel, poti sa te bucuri din nou de spatiul pe care patul tau matrimonial ti-l ofera tie cat si partenerului, insa in acelasi timp ai bebelusul in siguranta langa tine. Aceasta metoda este foarte des intalnita in randul familiilor cu bebelusi intre 6-12 luni, deoarece ofera tuturor membrilor familiei un comfort sporit. Singurul obstacol pe care il vei intalni, va fi dorinta copilului tau de a dormi intre voi din nou. Insa, daca ii vei oferi timp de adaptare, il vei mangaia pe cap asezandu-l pe micul sau pat, acesta in scurt timp se va adapta in locul nou, simtinand ca parintii lui ii sunt aproape dar mai ales alaturi.

Aceasta tranzitie este un joc al rabdarii, insa cu putin efort din partea adultilor, copilul va putea ajunge sa doarma singurel in patul sau. Clubul Bebelusilor va asteapta cu multe alte informatii utile pentru toti parintii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *