0 Comments

Mi-am ales destinatia pentru urmatorul concediu

Stim ca toata lumea este cu gandul la vacanta chiar daca pana la vara mai sunt cateva luni, insa acum ne putem bucura de cele mai bune preturi, asa ca merita sa te orientezi catre oferte fierbinti pentru insula Skiathos. Fabrica de Vacante, dupa cum anunta si numele, promite cele mai grozave pachete din care sa alegi. Aici ai garantia ca esti pe maini bune si, cu siguranta, in Grecia vei avea acces la nenumarate destinatii si daca alegi vacante de poveste in Lefkada te asteapta mai multe atractii importante pe care merita sa le descoperi.

Manastirea Panagia Faneromeni

Cu siguranta, aceasta este una dintre cele mai importante puncte religioase din cadrul insulei Lefkada. Complexul este amplasat pe un deal de unde este vegheat orasul, oferind vederi impresionante, iar constructia acestuia a inceput la mijlocul anilor 1600 pe locul unui templu antic dedicat zeitei vanatorii din mitologia greceasca, Artemis. In perioada in care insula s-a aflat sub ocupatie venetiana au fost aduse imbunatatiri substantiale mai multor constructii de la acea vreme, inclusiv acestei manastiri, care astazi se afla in cele mai bune conditii, in ciuda faptului ca in anii 1700 a ars intr-un incendiu, fiind restaurata din nou un secol mai tarziu.

Farul din Lefkada

Cu siguranta, cine este interesat de vacante de poveste in Lefkada trebuie sa includa pe itinerariul lor si acest far, amplasat in capul Ducato, adica cel mai sudic punct al insulei. Ridicat la inceputul secolului trecut, acest far marcheaza un loc popular in randul pasionatilor de scufundari datorita apei limpezi ce permite o buna vizibilitate chiar si pana la 30 de metri adancime. In schimb, drumul pana la acest far nu este chiar cel mai prietenos, motiv pentru care ideal ar fi sa se inchirieze o masina. Totusi, cei care ajung aici au acces la o priveliste minunata.

Muzeul de Arheologie

Acesta este unul dintre cele mai importante muzee din Lefkada si este gazduit intr-o noua cladire a Centrului Cultural din oras. In total sunt patru camere mari ce acopera o vasta perioada, in ordine cronologica, incepand de la Paleolitic si pana la venirea romanilor. Cu siguranta, nimeni nu are cum sa se plictiseasca aici pentru ca orice vizitator are ocazia de a intra in pielea localnicilor in urma cu cateva mii de ani. De asemenea, si obiectele expuse sunt interesante, iar acestea au legatura cu comertul, muzica, pescuitul sau agricultura, dar, binenteles, nu au fost omise nici monedele vechi, armele sau hainele specifice.

Si tu poti avea parte de vacante de poveste in Lefkada cu ajutorul Fabricii de Vacante, astfel ca planurile tale pot incepe chiar aici, fiind foarte usor sa pregatesti o experienta pe care sa nu o uiti prea devreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *