0 Comments

Cat de bune sunt aceste seminte

Bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, semintele de in pot parea initial un aliment caruia nu ii putem gasi un uz precis in gastronomia de zi cu zi, in ciuda proprietatilor benefice ce le caracterizeaza. Totusi, odata cu eforturile sustinute de a aduce in atentia publicului surse care mai de care mai neconventionale de nutrienti de cea mai buna calitate, acestea si-au gasit la randul lor nu doar intrebuintari, ci si o gama larga de beneficii dobandite pe parcursul adoptarii a tot mai multe obiceiuri sanatoase. Astfel, fie ca sunt incorporate in aluatul painii sau al prajiturilor, fie adaugate in smoothie-uri si supe, acestea isi aduc aportul la imbunatatirea sanatatii generale.

De ce sunt bune semintele de in

Luand in calcul aspectul si modul total nepretentios de prezentare, nimic din felul in care arata nu ar putea fi un indiciu pentru multitudinea de nutrienti atat de benefici organismului, ce se regasesc in semintele de in. Data fiind tendinta in crestere pentru aparitia bolilor cronice din ce in ce mai timpuriu, orice ajustare cat de mica la dieta zilnica isi poate aduce contributia la mentinerea starii de echilibru in corp.

Asadar, proprietatile detoxifiante sunt un aliat redutabil atat in lupta cu kilogramele in plus, cat si in preventia anumitor tipuri de cancer, mai ales in contextul in care se alatura unei cantitati deloc neglijabile de antioxidanti. Printre efectele benefice ale acestora se numara si prevenirea dezechilibrelor hormonale, intarzierea aparitiei semnelor de imbatranire si chiar ameliorarea patologiilor cu grad ridicat de risc pentru femeile ce ajung la menopauza.

Inul – sursa de calitate de acizi grasi Omega 3

Fiind recunoscuti drept unul dintre cele mai potente tipuri de grasimi sanatoase, acizii grasi Omega 3 sunt nutrienti cu o valoare deosebita pentru organismul uman, ajutand la dezvoltarea celulei nervoase pe parcursul cresterii, pentru ca mai apoi sa devina un aliat redutabil in lupta cu bolile de inima si diabetul. In mod surprinzator, elementul ce poate fi considerat a fi cel mai valoros la semintele de in este o cantitate de Omega 3 ce o depaseste de 2 ori pe cea a pestelui, fapt care face administrarea acestora sa fie mult mai facila.

Utilizari si contraindicatii

Desi efectul general benefic al consumului regulat consta in intarirea sistemului imunitar si a tot ceea ce tine de el, aspectele surprinzatoare in care nutrientii semintelor de in isi fac simtita prezenta pornesc de la ameliorarea starilor de depresie pana la facilitarea expectoratiei in cazul patologiilor aparatului respirator. Totusi, in graba de a obtine cat mai multe astfel de avantaje, putem resimti pe alocuri si efecte secundare mai putin dezirabile, precum meteorismul abdominal, starile de greata sau constipatia. Desi aceste tipuri de reactii din sfera digestiva sunt pasagere, simpla recomandare de a insoti consumul cu cantitati optime de apa poate ameliora starile neplacute pana la disparitia lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *