0 Comments

Care este meniul ideal pentru un bebelus

Odata cu implinirea varstei de 1 an, toti bebelusii trec printr-o faza de dezvoltare accelerata, ce se concretizeaza cu aparitia primilor dinti, rostirea primelor cuvinte si, nu in ultimul rand, ridicarea in picioare si executarea primilor pasi. Totodata, pentru ca toate aceste procese sa fie demarate, o dezvoltare corecta a sistemului musculo-scheletal este esentiala, motiv pentru care o alimentatie echilibrata in primele 12 luni este absolut necesara. Acestea fiind spuse, daca in primele 6 luni alaptarea este solutia ideala atat pentru mamici cat si pentru bebelusi, intervalul inceperii diversificarii poate veni cu propriile momente dificile. Eliminand alimentele cu un potential alergogen ridicat, optiunile ramase vor fi degustate in asa fel incat cel mic sa poate sa inlocuiasca treptat fiecare masa de lapte cu una semi-solida, formata din piureuri de fructe si legume, compoturi sau supe dupa retete cat mai simple. In acest fel, tinta de 9 kg ce trebuie atinsa la sfarsitul primului an de viata va fi atinsa nu doar usor, ci si intr-un mod sanatos si chiar delicios.

Provocarile primului an de viata

Daca si dumnevoastra va aflati in cautarea unui meniu pentru un bebe de 1 anisor, optiunile de diversificare contin deja un asortiment mult mai ofertant, motiv pentru care introducerea fiecarui aliment in parte va putea fi facuta mult mai usor. Astfel, daca presupunem ca vom porni de la greutatea recomandata de 9 kg, vom observa ca cel de-al doilea an de viata va pune mai mult accentul pe dezvoltarea altor functii, fara a se urmari o curba la fel de accelerata a dimensiunilor. In ceea ce priveste alimentele, acestea vor fi divizate intre cele 3 mese principale si 2 gustari, dat fiind faptul ca stabilirea unei rutini inca de la varste fragede are doar avantaje. In ceea ce priveste raportul dintre macronutrienti, acesta incepe deja sa semene cu cel al unui adult, mesele fiind formate din lactate, carne slaba neprocesata, fructe sau legume pasate si supe.

Profitati de timpul mesei alaturi de copilul dumnevoastra

Revenind la clasele de alimente cu potential alergogen, in timp ce multe dintre acestea continua sa ramana interzise la aceasta varsta, un meniu pentru un bebe de 1 anisor ramane totusi usor de imaginat chiar si evitand anumite fructe, tipuri de carne sau alimente procesate. Astfel, cel mai bun indicator in ceea ce priveste orice noua reteta sau preparat ramane reactia celui mic, fie ca vorbim de refuzul manifestat de acesta sau chiar reactii de tipul eruptiilor cutanate, regurgitari sau alternanta nefireasca intre diaree si constipatie. La polul opus, printre alimentele mai agreate se numara numeroasele combinatii de cereale, supe de legume si compoturi de fructe, dar si piureuri, numitorul comun al tuturor fiind starea de preparare termica, aceasta fiind recomandata pentru a conferi tuturor alimentelor conditia ideala pentru a fi absorbite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *